Tradičné kórejské národné jedlo kimchi podľa tasty_old_town.

Na prípravu potrebujeme:

  • 3 – 4 prúžky slaniny, nakrájané na kocky (alebo šunku či tuniaka)
  • 500g kimchi, zbavené vody a nakrájané na kocky
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 zväzok jarná cibuľka, nakrájaná na drobno
  • 1 mrkva, jemne nakrájaná na rezančeky
  • 3 – 4 lyžice šťavy z kimchi
  • 1 pl sójovej omáčky
  • 1 pl čili pasta (nemusí byť)
  • 1 šálka varenej ryže
  • Olej na praženie
  • 1/2 pl sezamového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Vajíčko
  • Sezam

Postupujeme nasledovne:

  1. Opražíme si slaninku na väčšej panvici, až kým mierne nezhnedne.
  2. Pridáme cibuľu a jarnú cibuľku .
  3. Potom pridáme kimchi , mrkvu, šťavu z kimchi, sójovú omáčku, (čili pastu).
  4. Za stáleho miešania pražíme, kým nebude kimchi sýto sfarbené, cca 4 minútky.
  5. Pridáme ryžu a na miernom ohni pražíme kým nie je rovnomerne pokrytá kimchi .
  6. Keď bude pokrytá a rovnomerne zafarbená treba ju chvíľku nechať pražiť a pár krát otočiť.
  7. Na záver dochutíme sezamovým olejom ,korením a soľou podľa chuti.
  8. Obľúbené kórejské kimchi je podávané s volským okom , jarnou cibuľkou a sezamovými semiačkami.

Ďalšie inšpirácie nájdete na instagrame @tasty_old_town .
Dobrú chuť!

Zdieľať.

Zanechať odpoveď