Ázijská kuchyňa je veľmi typická a buď vám nechutí, alebo ju milujete. Pre milovníkov tu máme recept na čínsku polievku s wonton knedličkami od tasty old town.
Na prípravu polievky potrebujeme:
- 1 l kurací vývar
- 1 ½ pl sójovej omáčky
- ½ čl sezamového oleja
- 1 ½ lyžice čínskeho vína na varenie
- 1 zväzok jarnej cibuľky (polovičku na polievku, zvyšok na ozdobu)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 plátok čerstvého zázvoru (malý kúsok)
- 1 pl cukru
- štipka soli
- ½ šálky nasekanej čínskej kapusty
- ¼ nasekaný koriander (na ozdobu, ale aj chuť)
Na prípravu cesta na knedličky potrebujeme:
- 240 g hladká múka
- 2 vajíčko
- 160 ml vody
Náplň pre knedličky:
- 450 g mletého kuracieho, bravčového alebo krevety
- 1 pl nastrúhaného zázvoru
- ½ zväzku jarnej cibuľky
- 2 pl čínskeho vína na varenie
- 1 pl sójovej omáčky
- 1 pl sezamového oleja
- ½ čl soli
- ½ čl čierneho korenia
Postup:
- Všetky ingrediencie na polievku dáme do hrnca a varíme cca 15 minút. (pred podávaním odoberieme zázvor a cesnak)
- V miske premiešame všetky ingrediencie na prípravu mäsovej zmesi. Dôkladne ,až kým nevznikne tuhá hmota.
- Ďalej zmiešame všetky suroviny na prípravu cesta. Cesto rozdelíme na 30 guličiek, ktoré necháme 30 minút oddychovať .
- Potom z guličiek vytvarujeme Wonton knedličky do ktorých vložíme lyžicu mäsovej náplne. Knedličky varíme cca 5 minút. (kým nevyplávajú na hladinu)
- Polievku dozdobíme jarnou cibuľkou a koriandrom.
Ďalšie inšpirácie nájdete na instagrame @tasty_old_town .
Dobrú chuť!