Bagel má veľmi zaujímavú históriu, ktorá siaha až k našim severným susedom. Napriek tomu, že súčasnú verziu poznáme z britských a amerických fimov, bagel pochádza z Poľska, presnejšie bol známy hlavne v židovských komunitách.

My si uvaríme moderný bagel podľa tasty_old_town, keďže si chceme pochutiť.

Na prípravu potrebujeme:

  • 200 g chlebová múka hladká
  • 300 g hladká múka
  • 7 g sušené droždie
  • 2 čl soli
  • 1 čl cukru
  • 300 ml vlažnej vody

Postup:

  1. Na začiatku si vytvoríme kvások z vody cukru a droždia. Necháme ho 5 minút oddychovať.
  2. Pripravíme si soľ a múku ktorú premiešame a následne prilievame kvások.
  3. Vymiesene cesto necháme kysnúť 1 hodinu . Misku uzavrieme potravinárskou fóliou, prikryjeme utierkou a počkáme.
  4. Keď cesto zdvojnásobí svoju veľkosť rozdelíme si ho na 8 guličiek.
  5. Guličku prepichneme v strede a vytvarujeme si tvar Bagelu.
  6. Keď budeme mať všetky hotové, poukladáme ich na plech, prikryjeme fóliou a zakryjeme utierkou. Takto ich necháme 20 minút.
  7. Pripravíme si hrniec s vodou. Každý Bagel varíme vo vode približne 2 minúty z každej strany
  8. Po varení ich necháme odkvapkať potom si ich poukladáme na plech . Medzi tým sa nám zohrieva rúra na 200 . Bagel potrieme vajíčkom a posypeme ich sezamom a makom.
  9. Takto pripravené ich pečieme asi 20-25 minút pokiaľ nebudú pekne zafarbene .

Ďalšie inšpirácie nájdete na instagrame @tasty_old_town .
Dobrú chuť

Share.

Comments are closed.