Tradičné kórejské národné jedlo kimchi podľa tasty_old_town.
Na prípravu potrebujeme:
- 3 – 4 prúžky slaniny, nakrájané na kocky (alebo šunku či tuniaka)
- 500g kimchi, zbavené vody a nakrájané na kocky
- 1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
- 1 zväzok jarná cibuľka, nakrájaná na drobno
- 1 mrkva, jemne nakrájaná na rezančeky
- 3 – 4 lyžice šťavy z kimchi
- 1 pl sójovej omáčky
- 1 pl čili pasta (nemusí byť)
- 1 šálka varenej ryže
- Olej na praženie
- 1/2 pl sezamového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Vajíčko
- Sezam
Postupujeme nasledovne:
- Opražíme si slaninku na väčšej panvici, až kým mierne nezhnedne.
- Pridáme cibuľu a jarnú cibuľku .
- Potom pridáme kimchi , mrkvu, šťavu z kimchi, sójovú omáčku, (čili pastu).
- Za stáleho miešania pražíme, kým nebude kimchi sýto sfarbené, cca 4 minútky.
- Pridáme ryžu a na miernom ohni pražíme kým nie je rovnomerne pokrytá kimchi .
- Keď bude pokrytá a rovnomerne zafarbená treba ju chvíľku nechať pražiť a pár krát otočiť.
- Na záver dochutíme sezamovým olejom ,korením a soľou podľa chuti.
- Obľúbené kórejské kimchi je podávané s volským okom , jarnou cibuľkou a sezamovými semiačkami.
Ďalšie inšpirácie nájdete na instagrame @tasty_old_town .
Dobrú chuť!