Zdravé a pestrofarebné cestoviny si vďaka receptu tasty_old_town môžete pripraviť aj vy.
Najprv si pripravíme cviklové pyré a cesto, na ktoré potrebujeme:
Cviklové pyré:
- 250 g uvarená cvikla
- 2 PL vody
- 1 ČL vinný ocot
- 1 ČL olivový olej
Cesto:
- 400 g hladká múka
- 1 ČL soľ
- ¼ mleté čierne korenie
- 2 ČL olivový olej
- 3 ks vajíčko
Postup:
- Cviklu si nakrájame na kocky do misky, pridáme zvyšné ingrediencie a rozmixujeme . Treba dať pozor na to aby cviklové pyré bolo dobre rozmixované inak nám ostanú hrudky, ktoré budú sťažovať prácu s cestom.
- Ďalej pridáme ingrediencie na cesto a všetko premiesime.
- Vytvoríme si cesto ktoré následne zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme hodinku oddýchnuť.
- Cesto si položíme na pomúčenú dosku a začneme vytvárať cestoviny .
- Môžete použiť stroj na výrobu cestovín, alebo na to pôjdete ako naše mamky. Nachystáte si guličky z ktorých urobíte dlhé pásy. Nožom narežete hrubšie pásiky. Ak chcete naukladať pásy na seba nezabúdajte dobre ich pomučiť aby sa vám nezlepili.
- Čerstvé cestoviny varíme v slanej vode asi 2 minútky.
Na prípravu omáčky potrebujeme:
- 1x šalotka
- 1 x balenie tofu
- 1x avokádo
- ½ menšej cukety
- 10 listov čerstvej bazalky
- 2 hrste listového špenátu
- parmezán
- Olivový olej
- 4 dcl vývar (bujón)
- Čierne korenie
- Soľ
- Sušený cesnak
- ½ limetka (šťava)
Postupujeme nasledovne:
- Rozpálime si olej a pridáme na drobno nakrájanú šalotku, ktorú orestujeme do sklovita.
- Ďalej si opražíme tofu, neskôr pridáme cuketu, avokádo , šťavu z limetky a po chvíli podlejeme vývarom.
- Po zmäknutí cukety pridáme špenát , bazalku a okoreníme podľa chuti.
- Na záver do omáčky pridáme parmezán.
- Necháme podusiť a servírujeme.
Ďalšie inšpirácie nájdete na instagrame @tasty_old_town .
Dobrú chuť