Foccacia je plochý taliansky chlieb, o ktorom sú zmienky už z roku 1300.
Aby bola vaša foccaccia, ako z obrázku budete potrebovať:
- 500g hladká múka
- 1 PL soli
- 22 g droždie
- Štipka cukru
- 400 ml vlažnej vody
- 280 g nastrúhaný údený oštiepok
- Zelenina na ozdobenie
- Obľúbená zmes korenín
Postup:
- Vodu, droždie a cukor si rozmiešame a pridáme do misky, kde máme premiešanú múku a soľ.
- Zamiesené cesto necháme vykysnúť na teplom mieste, prikryté utierkou, približne hodinu.
- Hotové cesto položíme na pomúčenú dosku.
- Do cesta vmiesime nastrúhaný oštiepok.
- Cesto prenesieme na plech, ktorý vymastíme olivovým olejom.
- Do cesta urobíme prstami dierky a opäť polejeme olivovým olejom.
- Na cesto pridáme rôznu zeleninu a posypeme korením. Môžete si tak vytvoriť krásne a chutné obrazy.
- Pečieme 25 minút na 220°C.
Ďalšie inšpirácie nájdete na instagrame @tasty_old_town .
Dobrú chuť