Ak ste si počas prvej korona vlny nakúpili veľa múky a doteraz ste ju neminuli, lebo obchody boli stále otvorené, prišiel čas zužitkovať ju.
Vychutnajte si domáci chlieb, ktorý si vďaka receptu od tasty_old_town dokáže urobiť každý.
Na domáci chlieb budeme potrebovať:
- 250 g hladká múka
- 250 g žitná chlebová múka
- 4 ČL soli
- 2 PL octu
- 400 ml teplej vody
- 2 ČL cukru
- 22 g droždie
Postup:
- V teplej vode si rozpustíme cukor a droždie. Necháme oddychovať 10 min.
- Do väčšej misky si dáme suché ingrediencie s octom a pridáme kvások. Necháme cesto 1 hodinu kysnúť.
- Vykysnuté cesto položíme na pomúčenú dosku. Cesto nemiesime ale rohy prekladáme do vrchu a vytvarujeme bochník.
- Na spodok rúry vložíme misku s vodou . Chlebík pečieme 15 minút na 210 °C a potom ešte 25 minút na 190 °C . Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
Ďalšie inšpirácie nájdete na instagrame @tasty_old_town .
Dobrú chuť