Ak ste si počas prvej korona vlny nakúpili veľa múky a doteraz ste ju neminuli, lebo obchody boli stále otvorené, prišiel čas zužitkovať ju.
Vychutnajte si domáci chlieb, ktorý si vďaka receptu od tasty_old_town dokáže urobiť každý.

Na domáci chlieb budeme potrebovať:

  • 250 g hladká múka
  • 250 g žitná chlebová múka
  • 4 ČL soli
  • 2 PL octu
  • 400 ml teplej vody
  • 2 ČL cukru
  • 22 g droždie

Postup:

  1. V teplej vode si rozpustíme cukor a droždie. Necháme oddychovať 10 min.
  2. Do väčšej misky si dáme suché ingrediencie s octom a pridáme kvások. Necháme cesto 1 hodinu kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto položíme na pomúčenú dosku. Cesto nemiesime ale rohy prekladáme do vrchu a vytvarujeme bochník.
  4. Na spodok rúry vložíme misku s vodou . Chlebík pečieme 15 minút na 210 °C a potom ešte 25 minút na 190 °C . Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.

Ďalšie inšpirácie nájdete na instagrame @tasty_old_town .
Dobrú chuť

Zdieľať.

Zanechať odpoveď