Dnes tu máme recept z východu, ale nie toho nášho. 🙂 Thajské Pad Thai je bežné thajské jedlo, ktoré pri návšteve krajiny nájdete aj v pouličných stánkoch. Je neoddeliteľnou súčasťou thajskej kuchyne. Variácii tohto jedla je mnoho, no od tasty_old_town s krevetami stojí za to.
Na prípravu Pad Thai si potrebujeme:
- 450g ryžové cestoviny
- 250g krevety
- 1 čl chilli pasty
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 150g sójové klíčky (mungo klíčky)
- 2 pl slnečnicový olej
- 2 pl sójová omáčka
- 2 pl rybacia omáčka
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 ks mrkvy
- koriander
- 1 limetka
- 50g rozdrvených arašidov
K Pad Thai si pripravíme aj omáčku, na ktorú potrebujeme:
- 2 pl rybacia omáčka
- 2 pl ustricová omáčka
- 2 pl hnedý cukor
- 3 pl omáčka Tamarind
- chilli omáčka podľa chuti
- štipka mletého bieleho korenia
Postup:
- Rezance pripravíme podľa návodu na obale.
- Nakrájame cesnak, jarnú cibuľku a mrkvu.
- Vytvoríme si Pad thai omáčku premiešaním všetkých ingrediencii.
- Rozpálime si hlbšiu panvicu (wok), pridáme olej a čili pastu, ktorú miešame asi 1 minútu.
- Ďalej pridáme cesnak, polovicu jarnej cibuľky a za stáleho miešania necháme na panvici cca 2 minúty.
- Následne pridáme krevety, rybaciu aj sójovú omáčku a miešame 2 minúty. Pridáme mrkvu a miešame opäť minútku.
- Pridáme rezance a premiešame aby sa všetky chute spojili.
- Nakoniec pridáme zvyšok cibuľky, sójové klíčky a koriander.
- Premiešame a pridáme Pad Thai omáčku. Miešame 5 -7 minút a odstavíme zo sporáku.
- Naložíme na tanier, ochutíme limetkou a posypeme arašidmi.
Ďalšie inšpirácie nájdete na instagrame @tasty_old_town .
Dobrú chuť